Leuke inpaktips

Pinterest

Voor twitkerst ben ik ooit eens een pinboard begonnen: Giftwrapping.
Ik vind het leuk om ook van kleine kadootjes een feestje te kunnen maken. Of van een envelop met geld of een giftcard toch een echt kadootje te maken.

Maar al struinend door pinterest kwam ik steeds meer leuke inpakmanieren tegen. Nu voor twitherfst zijn er vast ook wel wat leuke ideeën te vinden leek mij.

Dus ik ging nog even verder struinen op pinterest.  En laat hieronder wat voorbeelden zien.

Er zitten ook een paar leuke printables bij om zelf inpakpapier te maken. De linken gaan allemaal naar de websites waar je ze kan downloaden.
Maar dat geld voor de inpaktips ook. De link die er er bij zit, brengt je naar de originele blogs en sites.

Zo ziet een pakje er toch al veel leuker uit.

giftwrapping1Dit is een vrij simpele manier om je pakje op te leuken. Je neemt bruin craftpapier en pakt daar je cadeautje mee in. Je neem wat bindtouw en wikkelt dat om je pakje. De takjes en blaadjes kan je zo onder het touw schuiven en leuk rangschikken. Eventueel kan je een klein drupje lijm gebruiken om de blaadjes vast te zetten.

giftwrapping2

Je kan dus allerlei verschillende blaadjes takjes en besjes gebruiken die je nu nog buiten tegenkomt. Neem een andere kleur inpakpapier en het oogt al weer anders.

Ik vond ook een leuke (ik denk) Russische site met allemaal inpaktips. Secondstreet heet het volgens mij. Mijn Russisch is niet heel erg goed. Maar goed om plaatjes te kunnen kijken, hoef je geen Russisch te lezen lijkt me. Tussen alle foto’s staat een variant op deze blaadjes versiertechniek

gift-wrapping-autumn-leaves

Wat ook je ook kan gebruiken zijn zelf gemaakt veertjes. Gebruik dan kleuren die goed bij je thema passen of bij je inpakpapier.

DIY-Paper-Feathers-4

Klik op de foto om naar SnapCreativity te gaan om de uitleg te bekijken. Site is in het engels, maar er staan genoeg foto’s op om het te kunnen volgen, als je engels niet al te best is.

Deze veertjes kan je dan ook gebruiken in plaats van de blaadjes in de eerste foto. En als je het papier aanpast aan het seizoen, kan je elk seizoen andere veren gebruiken.

Gebruik ook eens mooie foto’s of prenten om je pakje te versieren.  Zoek daarvoor foto’s of plaatjes in mooie prentenboeken of op het internet.  Knip ze op maat en plak ze aan de bovenkant van je pakje. Houd daarbij je inpakpapier dan vrij neutral.

Gebruik stukjes (washi)tape om ze vast te plakken, of van die ouderwetse fotohoekjes.

Wat ook veel gebruikt wordt om pakje te versieren is washi tape, ook wel masking tape genoemd. Je hebt heel veel verschillende kleuren en bedrukkingen. Er is voor bijna elk thema wel wat te vinden wat er bij past.

wrap

Hier zie je een voorbeeld waarbij washitape is gebruikt. Weliswaar voor kerst, maar dat pas je zo aan naar herfst.

Zelfmaken

Je maakt je pakje helemaal persoonlijk door zelf inpakpapier te printen, of te maken.

Als je gaat zoeken op free printables wrapping paper op pinterest, dan kom je hele leuke ideeën tegen om zelf inpakpapier te maken.

Tegenwoordig zijn uiltjes en vosjes helemaal in. Daar speelt Design By Miss Mandee goed op in. Zij heeft 4 verschillende gratis te printen ontwerpen gemaakt speciaal voor de herfst.

Klik onder haar bericht op de downloadknop en ga aan de slag met de verschillende printjes.

Even verder doorbladerend kwam ik een duitse site tegen met leuke (herfst)printjes.

De site heet Mein Lila Park. Daar staat een hele lieve print klaar om te downloaden, dat heet Fall Woodland.

Er is een post waarin ze allerlei verschillende gratis printables bij elkaar heeft verzameld. Ik heb ze nog niet allemaal bekeken, maar er staan wel wat leuke spulletjes tussen, die ik waarschijnlijk zelf ook ga gebruiken. Of voor mijzelf of voor mijn #twitherfst pakje.

Ik kwam ook nog een leuk doosje tegen voor Thanksgiving met eikeltjes. Voor de herfst vind ik hem ook geweldig.

Je kan natuurlijk ook nog ouderwets met een aardappel en inkt aan de gang en vrolijk gaan stempelen.

Als je een scanner hebt, kan je ook diverse blaadjes scannen en dat dan uitprinten. Dan heb je ook een uniek stuk inpakpapier. Je kan ook lintjes en stofjes scannen, geeft ook een mooi effect. Ik ben dat al eens tegengekomen op pinterest, maar kan het nu niet ze snel vinden. Maar kijk er vast over heen.

Hebben jullie nog leuke ideeën om je pakje herfstig te maken?

Deel gerust je ideeën of linkjes hieronder of op in mijn TL van twitter.

Advertenties

2 reacties op ‘Leuke inpaktips

Reacties zijn gesloten.