Slow Cooker Chili

Slow Cooker Chili

Ingrediënten:

  • 2 el (olijf)olie
  • 2 grote uien, in blikjes gesneden
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Pond gehakt (naar keuze)
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 kleine blikjes tomatenpasta
  • 1 blik rode kidneybonen
  • 1 blik limabonen
  • 1 blik chilibonen
  • ½ zak diepvries sperzieboontjes
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1 paprika in blokjes gesneden
  • 2 el chilipoeder
  • ½ el komijn/djinten
  • ½ el paprikapoeder
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 2 tl kaneel
  • Evt. hot sauce/sambal
  • Bouillonblokje
  • Water

Bereiding:

Verhit de olie in een koekenpan of wok.

Fruit hierin de uien en paprika aan. Voeg na een paar minuten het gehakt toe.

Bak de gehakt rul en bruin. Voeg ook het knoflook toe. Voeg eventueel zout en peper naar smaak toe.

Doe het gehaktmengsel in de pot.

Doe de kidneybonen, limabonen en chilibonen in een vergiet en spoel ze een beetje af en laat ze uitlekken. Voeg deze toe aan het gehakt in de pot. Verkruimel het bouillonblokje over de bonen. Strooi hier ook de kruiden over. Schenk dan de tomatenblokjes en pasta in de pot.

Afhankelijk van hoeveel vocht er al in de pan zit, voeg dan ook nog een glas water toe.

Voeg halverwege de kooktijd de bevroren sperzieboontjes toe.

Zet de cooker op High voor 3 tot 4 uur, of op Low voor 6 tot 8 uur.

Zelf had ik de pan bijna 12 uur op low aan gehad.

Ik vond de Chili vrij pittig, maar zoon vond het heerlijk en nam er nog een schepje sambal bij.

Ook ik kookte er nog wat rijst bij, maar dat vond mijn zoon niet nodig.

 

Origineel recept gevonden via pinterest: http://diethood.com/2013/02/09/slow-cooker-chili/

Advertenties